Tafsir Mimpi Blog Statistics

Thanks a lot for all of your support and comments.

Please subs too.. and i will post more interpretation of your dreams soon..

Thanks again.

66 comments on “Tafsir Mimpi Blog Statistics

  1. ayah saya sudah lama meninggal.baru ini saya bermimpi aruah ayah terlantar sakit dihospital tetapi dirinya sudah seperti tidak bernyawa,yang saya hairan kenapa dokter membuat pemeriksaan keatasnya macam-macam cara seperti nak buat ujikaji.saya kesian dekat dia dan minta adik-beradik yang lain bawa dia keluar hospital tersebut. kemudian saya terjaga dari mimpi itu.

  2. Hari yg sma sya mimpi 2 bnda..
    First:mimpi dikejar ular yg tersangt besar…
    Second:sya mimpi tersepak tepak sirih… Ape maksud mimpi sya 2 ek?

  3. saya bermimpi bertemu dengan seorang wanita yang saya cintai. dan wanita itu sendiri teman satu Skull gw …

    dalam kehidupan nyata saya suka sekali sma si dia…

    dan kami pun jarang sekali ngobrol..

    tapi dalam mimpi itu saya dengan gadis itu akrab sekali…
    sering skali.. jadi ini karena apa ya gan..
    😀

    • kisah kita samelaa..
      suka sama teman satu skull..
      tapi ia hnye setakat mimpi aje..
      mainan semate2..
      akrab dlm mimpi..
      dnia sebnar tak pon..
      mgkin sebab kita terlalu suka si dia..
      sampai terbawa2 lam mimpi..

  4. slm sy ingn cerikan sikit cerita mengenai dri sy.nama sy ayie.sy rerpisas dgn ank sy sdah bberapa thun di sbb kan mak mertua sy yg xbaik.hari ni sy mimpi sy terdengar anak sy menangis,lepas tu bla sy terjaga sy dlm keadaan menangis jgak.maaf sy xdpt panjangkan crita sy sebak hati terlalu kuat bla sy mcrikan ttg ank sy nadiela puteri kesayangan sy.hrp kpada kwn2 yg mbca ruangan sy ini tlglah bri sy kekuatan,0142630450.wslm

  5. saya bermimpi si tepi dan di depan rumah saya dilonggokkan tanah mungkin kegunaan untuk membuat highway yeng berdekatan

  6. saya bermimpi saya berkawin dengan lelaki lain dan mendapat anak ,sedangkan sekarang ini saya menyintai lelaki lain dan saya mahu tiggalkan suami saya untuk orang yang saya cintai …apa tandanya?

  7. Slm… smlm sy mimpi melihat tsunami (air laut naik tinggi) time tu saya tgh dukung baby sempat naik bangunan tinggi. Sambil saya menaiki ank tangga tu t’sempak dgn kedua ibubapa saya… SubhanaAllah… Kami b’pelukan & menagis… tp tsunami tidak sampai melanda & m’hancurkan apa2 pn… apa ertinye??..

  8. Saya bermimpi suami ada hubungan dengan adik saya sendiri.

    Saya bermimpi suami saya ada kasut baru dan membelek kasut itu bila hendak di pakai nya

  9. Saya bermimpi memecahkan telur dalam mangkok dan melihat ada 4 butir kuning telur. Tolong diartikan mimpi saya. Kebetulan saya sedang hamil muda. Terimakasih sebelumnya.

    • Sy baru2 ni bermimpikan hal yang sma… tp sy memecahkan sebiji telur dan ada 5 butir kuning telur di dalamnya…apa maknanya?.. sy sdh berkahwin 4 tahun tp masih belum punya anak..

  10. assalamualaikum…

    seakan2 seperti kupu2 tetapi 1 mata. di panggil Iman. sama seperti nama anak saya. menyusu badan kemudian saya letakkan di dalam balang tetapi terbang keluar. saya panggil tapi x dengar…arwah mak saya pun ade didalam mimpi tu. saya bertanya kt mak kupu2 tu terbang ke mana.mk jawab tak tahu.bila saya nmpak kupu2 tu nak amek,ade kucing makan kupu2 tu.saya jerit panggil dengan nama anak saya Iman. ape petanda tu…tlg bantu saya tafsirkan…

  11. awak…sya penah mimpi kaki sya digigit lintah yang banyak..sampai mengigau saya dibuatnya..-huhuhuhu..slama ni x penah plak sya mimpi mcmni..apa mksud mipi tu ek?lintah besar2 plak tuuu..ngerii wooo

  12. saya bermimpi memegang dua ekor ular jinak berwarna kuning, salah satu darinya jatuh yang dipegang disebelah kiri tangan…lalu saya tersedar dari mimpi saya…boleh tafsirkan mimpi saya ini?

  13. ape maksud mimpi burung helang ad 2 kepale ula kiri dan kanan..burung nye jinak..dye terbang lpas 2 dtg blik hngap kt bahu saya

  14. saya bermimpi berjumpa dengan arwah suami yang telah 1 tahun meninggal . Arwah kata saya curang padanya. saya sempat minta maaf padanya, dan maaf saya diterima , apakah mesej daripada mimpi saya tersebut ?

  15. akhir” ini sering kali saya mimpi buang air besar, ada yang di jamban, ada yg di sungai, bahkan ada yang dalam celana.. artinya apa ya..

  16. Sy nak tanya…ada se0rang kawan sy bermimpi berjumpa dengan Tuhan Jesus & dia diajak bersembahyang bersama dengan Tuhan Jesus…apakah petanda mimpi tersebut…??

  17. asssalamualaikum. saya bermimpi dipaksa naik ke menara. bila saya sampai Di atas menara itu,saya Di paksa pakai satu bekas yg menutupi kepala hingga paha serta dipaksa terjun kepala dlm air. bila terjun,saya selamat dan rasa tenang.minta nasihat dari saudara. trima kasih.

  18. Salam. Saya liza dr sbh. Subuh td sblm solat subuh sy b’mimpi. Tapak tangan luka. T’kena bnda tajam n xtaw apa. Bkn sy yg mlakuknya. N tba2 luka n trus sy t’jg . Tlgla. Susah hatit memikirknya.

  19. saya bermimpi banyak sgt ulat dikelilingi dikaki sy..
    sy seorang penggeli…
    mungkin sy terbawa2 dlm tidur ataupun maksud laen…???????

  20. Assalamualaikum,…saya pernah bermimpi org yg saya syg (skull)…nape aye bleh mimpi org yg sye syg tu (sye msih skull lgi) tolong jwb ye

    • Menurut sepengatuhan saya mungkin kurang cocok Kali mas AMA calonnya alias batal Untuk melanjutkan ke jenjang berikutnya mas.Dan maaf jika saya salah makasihh

  21. sy bermimpi org yg same (lelaki) 2-3 kali berturut2 dan sbulan lpas tu, sy mimpi die lagi . ape maksud tu ? dlm mimpi tu, die tak ckap ape2 pom, tp die hanya tengok je. ade mimpi tu, die senyum kat sy. kdg2, sy nampak die , kdg2 sy tak nampk die cume sy sebuk name die , dan kdg2 tu, sy cume rase die dekaat je dgn sy walupun sy x nampak pom die. mimpi ni buat sy kerap teringak kat die sdgkan sy tak rase sy suke kat die sbb sy suke kat org laen dan sy lansung tak pernah berckap dgn die pom. ape maksud mimpi ni ? sbelum ni, sy memang pernah solat istikarah. adekah die dalm mimpi tu jodoh sy? sy beto2 nak tau .

  22. sya bmimpi bjumpa x boyfrenz n mgatakn pdnya yg sy tlalu rindukannya.. di dsamping itu ada skujur mayat didlm mimpi sy.. apakh maksudnya..

  23. Saya mimpi mandi di kolam, lalu di hampiri 2 orang pria. Pria yang satu sepertinya keren banget lo..lalu saya minta tolong supaya di ambilkan ban. lalu di berikan oleh pria yang keten tadi..setelah saya sampai di tengah air kolam nya kering..artinya apa ya?

  24. malam td saya mimpi kena gigit dgn seekor ibu anjing, lalu sebelah saya, saya terlihat seekor anak anjing. apakah maksud mimpi tu? ad org ckp sy ad musuh. tapi sy nk kepastian?

  25. saya ingin tau arti mimpi aku yg sebenarnya? saya bermimpi buang telur 2 disungai tolong dijawab yg lengkap. saya mimpi hari selasa malam rabo kira2 jam:3:00 GMT KSA

    • saya ingin tau arti mimpi say,kuburan almarhum suami saya longsor kedalam dan ada suaraya dia minta maaf ke saya katanya dia berhianati di belakanf saya, saya minta jawabanya.

  26. sejak kebelakangan ni , saya selalu termimpi seseorang yang saya sukai . apakah maksud yang tersirat di sebalik mimpi saya ini ?

  27. Slm..sa brmimpi yg kekasih sa dtng dlm mimpi sa n mnyuruh sa memakai tudung slpas shja sa brmimpi keesokan arinya sa brtnyakn hal itu kpda kekasih sa,sa brtnya kpada dia apaka dia mnyimpan niat utk mnyuruh sa memakai tdung n then dia ckp pda sa mmang dia ada mnyimpan niat agar sa memakai tdung..tpi sa ingin tau apa mksud di sbalik mimpi sa 2??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s