Rahsia Punggung…Yg Mana Satu Anda??

(”,) Nobody’s Perfect (”,)
 **
Punggung dan paha merupakan pusat segala pergerakan badan. Iamenentukan
cara kita bergerak memajukan diri kita dalam kehidupan.Terdapat 5 bentuk
punggung dan paha iaitu seimbang, bulat, rata, besardan tinggi. *Yang mana
satu anda?? *

*1. Seimbang *

Paha dan punggungnya seimbang.Tidak terlalu besar.Tidak terlalu kecil. Tidak
terlalu bulat. Tidak terlalu rata. Pemiliknya dikatakan seorang yang tenang
dan pemurah.Bakal ibu dan bapa yang baik. Seorang ibu yang sangat
penyayang.Seorang bapa yang jelas pemikiran ke mana hala tuju keluarganya
dansangat berjaya dalam kerjayanya. Perjalanan hidup teratur tanpa
banyakmasalah dan stabil.

*2. Bulat *

Individu yang mempunyai punggung yang bulat adalah seseorang yang berjiwa
kental, idealistik,periang, sentiasa bersemangat, pandai mengawal
perbelanjaan, suka bersosiol dan boleh bergaul dengan sesiapa sahaja. Kuat
mengharungisegala cabaran hidup sama ada cabaran yang baik atau yang buruk.

*3. Tinggi *

Punggung tinggi ke atas. Orang ini dikatakan mempunyai daya seks yang
sangattinggi. Sangat disukai ramai. Tidak kisah dengan kata-kata
negatiforang lain. Hatinya tidak mudah sen siti f dengan kata-kata
yangdiluahkan orang lain. Suka berseronok. Orang ini suka membuat
sesuatumengikut hati dan perasaan bukan fikiran menyebabkannya sukar
mendapatstatus tinggi dalam masyarakat.

*4. Besar *

Pemilik punggungbesar dan paha besar seorang yang romantik. Subur. Sihat.
Penuh rasacinta. Sanggup melakukan apa sahaja demi mencapai cita-cita.
Ceria,pemurah dan bijak menguruskan kewangan. Baginya tidak ada
yangmustahil. Segalanya boleh diatasi. Jenis ‘no problem’. Sentiasamengukur
kejayaan diri dengan jumlah harta dan wang yang mampudikumpulkan.

*5. Rata *

Punggungnya rata atau hampir samarata dengan badan. Ia melambangkan empunya
diri yang lurus, bijak danterlalu idealistik. Tidak pandai mencari peluang
berniaga. Jikaperempuan, ia dikatakan tidak subur dan tidak mempunyai anak
lebih darisatu. Tidak mempunyai perancangan masa depan yang jelas.
Terlaluberserah kepada keadaan tanpa ada insiatif untuk memajukan diri.

15 comments on “Rahsia Punggung…Yg Mana Satu Anda??

 1. Baca sampai habis
  SERTAI PROGRAM YANG MNGUNTUNGKAN ANDA DI ZAMAN KEMELESETAN EKONOMI INI…
  Assalamualaikum,
  Saudara/saudari, muslimin/muslimat
  Anda yg budiman, sblm anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yg lumayan ini. Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur! Percayalah¡K
  Sebulan yg lalu, saya sedang melayari news groups spt anda skrg ini & menjumpai artikel spt ini yg mengajak saya melabur RM10 utk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula2 saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak mengenakan org shj!… ttp spt kebanyakan org, saya tertanya2, jadi saya terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di dlm artikel tsbt. Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pd tempat Peserta 5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (tdpt beribu2 newsgroup di internet jika anda rajin surfing). Slps saya meminta pandangan beberapa org rakan & memikirkan semula risiko yg ada, saya membuat keputusan utk mencubanya. Tiada apa yg merugikan saya kecuali RM10 & 5 keping setem 30 se, kan? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, peti surat saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan berhenti masuk pd bila2 masa shj ttp wang itu tetap dtg. Saya memperolehi RM240,226.00 dlm tempoh 35 hari shj!!! Sangat berbaloi! Dgn hanya pelaburan sbnyk RM10 & 5 kpg setem 30 sen, WANG DTG SENDIRI KE DLM PETI SURAT SAYA!!!
  Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yg peting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan. Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yg tlh diatur dlm artikel ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini. Anggaplah program ini sbg 1 peluang keemasan bg meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini tlh dipraktikkan oleh berjuta2 org di seluruh dunia bg memungut derma & mengumpul modal perniagaan. Percayalah¡K dlm masa 40-50 hari anda akan memperolehi sbnyk RM1,627,230.00 tanpa penat. Kalau tdk percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!
  Spt saya, mungkin anda juga ragu2 dgn program seumpama ini. Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi undang2? Soalan spt ini pernah diajukan kpd seorang peguam. Beliau memberitahu bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tp disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2. Yg plg kerap bermain di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tidak spt surat berantai, di mana pihak yg menerima seolah2 diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat tsbt, program spt ini tidak memaksa / mengugut mana2 pihak malah ia memberi pilihan kpd pihak yg menerima utk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping itu, dgn segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yg sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka rajin berusaha. Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, sesiapa shj yg rajin menghantar risalah ini, mereka berpeluang besar utk memperolehi hasil yg lumayan. Sangat2 lumayan sebenarnya¡K
  Apa yg PENTING utk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang2; & ia hampir TIDAK mempunyai sbrg RISIKO!! Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih dr itu. Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.
  Firman Allah SWT bermaksud,
  Iblis & syaitan menakutkan manusia dgn kerugian & kepapaan
  supaya jgn menderma utk kebaikan¡¦.
  Program ini tlh dicipta stlh dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas program2 yg ada di negara2 maju & ianya tlh diringkaskan seberapa yg boleh bg memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 / apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil lg. Pokok pangkal, anda bertindaklan dr SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya dgn penuh keyakinan & kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sblm menyertainya supaya tdk berlaku penganiayaan kpd peserta lain secara tdk sengaja.
  Bagaimana Caranya?
  Langkah 1
  Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta. Utk tujuan itu, anda balutkan wang kertas berjumlah RM2 dgn kertas agar tdk dpt dilihat. Utk memudahkan penghantaran & mengelakkan kecurian, sila hantarkan Wang Kertas & jgn sesekali menghantar Wang Siling kerana terlalu berat utk di pos. Anda dinasihatkan agar membalut wang tersebut di dlm kertas gelap supaya org lain tidak dpt melihat isi kandungan surat tersebut. Masukkan ke dlm sampul surat (yg berwarna coklat lebih baik). Apa yg anda lakukan ini ialah satu perkhidmatan yg sah & tidak melibatkan penipuan, jadi janganlah anda risau akan apa yg anda usahakan ini. Kemudian, pastikan setiap sampul surat berisi wang & gamkan sampul surat tsbt agar tidak mudah di buka. Seterusnya, poskan kpd setiap nama & alamat peserta yg terdapat pd Senarai Nama Peserta.
  Langkah 2
  Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka gugurkan nama & alamat Peserta 1 drpd senarai itu. Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama & alamat anda pada ruang Peseta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai nama & alamat baru itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga alamat itu tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain. Anda juga boleh menggunkan nama samaran jika tidak mahu dikenali.
  Langkah 3
  Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web diskusi, forum dan message board.
  Langkah 4
  Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hariutk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat).
  CARA PENGIRAAN
  Peserta 1 759375 x (15) x RM2 = RM1,518,750.00
  Peserta 2 50625 x (15) x RM2 = RM101,250.00
  Peserta 3 3375 x (15) x RM2 = RM6,750.00
  Peserta 4 225 x (15) x RM2 = RM450.00
  Peserta 5 15 x (15) x RM2 = RM30.00
  JUMLAH RM1,627,230.000
  Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan. Sekiranya anda cuba menipu iaitu dgn meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya akan menerima wang sbnyk RM30 shj. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif spt kita. Andainya tdk ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit shj kan. Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengpos sbnyk mungkin artikel tsbt ke internet. Walaupun 50% shj yg menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan sbnyk RM406,808. Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) spt apa yg tlh saya alami.
  Sila ikuti arahan yg tlh ditetapkan & imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dlm tempoh 40 – 50 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak. Anda skrg akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui surat-menyurat. Di dlm perniagaan ini anda tdk menjual barang2 yg dpt dilihat ttp sebaliknya anda menjual perkhidmatan. Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & lagi… SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan krn kejujuran semua peserta yg tlh mengikuti langkah2 yg telah digariskan dgn sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yg diterima oleh org2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula berniaga!!!
  SENARAI NAMA PESERTA

  Peserta 1
  Surita Bt. Abdullah
  No.31, Lorong Alma Jaya 31,
  Taman Alma Jaya,
  14000 Bukit Mertajam,
  Pulau Pinang
  (*Keluarkan nama & alamat peserta ini dr senarai & anjakan Peserta 2 ke sini)

  Peserta 2
  Abdul Ahmadil Razman Bin Abdul Majid
  No.31, Lorong Alma Jaya 31,
  Taman Alma Jaya,
  14000 Bukit Mertajam,
  Pulau Pinang
  (**Anjakan nama & alamat Peserta 3 ke sini)

  Peserta 3
  Nur Amira bt Abdul Rahman
  NO 858-A, Kampung Gayong Batu 3,
  Jalan Pengkalan Chepa,
  15400 Kota Bharu,
  Kelantan.
  (**Anjakan nama & alamat Peserta 4 ke sini)

  Peserta 4
  Nor fara Bt Ali
  K 17 k 102 Kolej Rahim Kajai
  UKM Bangi, Selangor.
  (**Anjakan nama & alamat Peserta 5 ke sini)

  Peserta 5
  NurSyafikah bt. Md.Razali
  16-A Kg.Bendang Gok,
  Bendang Nyior,
  17500 Tanah Merah,
  Kelantan.
  (*** Tuliskan nama & alamat anda disini sebagai Peserta 5 – baru)

  LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!
  DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT
  NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA.
  INSYA ALLAH……
  Bagaimana Utk Mengiklankan Ke News Group?
  Melalui newsgroup iaitu laman2 web yg mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yg telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dr segi security kerana anda tidak mampu mengawal org bawahan anda, ttp anda boleh menyebarkan risalah anda kpd lbh drpd 5000 org dlm satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih drpd 32,000 laman web bercorak diskusi & pd satu2 hari, lbh drpd 5,000 org melawat laman web spt berikut. Di dlm dunia terdapat lbh kurang 2 BILLION pengguna internet yg berdaftar & pd setiap hari dianggarkan lbh drpd 50,000 pengguna baru mendaftarkan diri, bayangkan berapa ramai org yg bakal menyebarkan risalah yg mengandungi nama & alamat anda, & setiap org yg menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dlm masa 2 bulan 50000 org menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu¡K
  Langkah 1
  Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.
  Langkah 2
  Buka aplikasi ‘notepad’ (Start-Programs-Accessories-Notepad) & pilih menu EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & stlh membuat perubahan yg diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE utk menyimpan risalah baru anda seboleh2nya dlm bentuk *.txt (biasanya ia automatik).
  Langkah 3
  Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk mencari laman2 web diskusi, forum & message board.
  Langkah 4
  Pergi ke laman2 web tsbt & pilih diskusi, forum / sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sbg tajuk anda & pergi ke risalah anda td, pilih menu EDIT- COPY utk menyalin & klik pd ruang utk mengisi risalah anda pd laman web tsbt & pilih menu EDIT-PASTE pd Netscape / Internet Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki utk mendaftar diri pd laman web tersebut, tdk mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kpd mereka yg ingin mencari sumber kewangan yg sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan shj stlh memastikan yg program tsbt PERCUMA)
  Tahniah… ITU SAHAJA! Apa yg perlu anda lakukan skrg ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi langkah2 di atas. Setiap message yg dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat utk muncul di skrin anda. Ingat¡K lebih banyak anda iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yg akan anda dapat!! Mudah kan? Slps ini anda akan mula menerima wang tsbt sblm anda sempat mengiranya! Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda akan terima terlalu banyak sekali. Anda juga boleh menggunakan nickname jika tidak mahu dikenali ttp pastikan alamat yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan YG berhak!
  HANYA KEJUJURAN DAN KEKHLASAN MENDERMA AKAN MENJADIKAN ANDA SEPERTIMANA SAYA
  FIKIRKAN, HANYA DENGAN RM10 ANDA MAMPU MEMPEROLEH WANG YANG LEBIH BANYAK. YANG PERLU ADALAH USAHA. ORANG YANG MALAS SENTIASA DALAM KERUGIAN. MENCUBA ITU TIDAK MERUGIKAN DAN ANDA AKAN TAHU HASILNYA JIKA TERUS MENCUBA.
  REZEKI ALLAH ITU MAHA LUAS, HANYA ORG YANG BERUSAHA MAMPU MENDAPATKANNYA. CUBA DAHULU BARU TAHU. JGN MENYESAL DI KEMUDIAN HARI.
  Terima Kasih.
  SELAMAT MENCUBA
  & GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE JALAN KEBAJIKAN!!!
  Bantulah Mereka Yg Memerlukan
  Wassalam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s