19 Teka-Teki Untuk Kamu Yang Bijak

1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
> Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik.
2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
> Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M
3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
> Answer: Kuih salah bikin.
4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
> Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.
5) Siape yang menemukan dompet kulit?
> Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.
7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
> Answer: Pintu yang ade tulis ‘TARIK’
8 ) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?
> Answer: Pembohong…
9) Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’?
> Answer: Usus
10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
> Answer: Kutu rambut
11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
> Answer: Neneknye si katak
12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
> Answer: Sbb lelaki ni kan ‘buaya’
13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
> Answer: – Sekretari baik………………’Selamat pagi tuan’ – Sekretari kurang baik………..’Dah pagi ni tuan’
14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
> Answer: Dua-dua tak kenal korang…hehe
15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
> Answer: Tukang gali kubur
16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
> Answer: Tahi hidung
17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
> Answer: Dua-dua kalau dah ‘kringgg’ bole diangkat…
18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
> Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa …gile ape…
19) Gajah terbang dengan ape?
> Answer: Dengan susah payah……

One comment on “19 Teka-Teki Untuk Kamu Yang Bijak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s